0 1 minuut 2 maanden

Op een zaterdagmiddag In het voorjaar van 1971 brak er brand uit in een van de bovenwoningen van de galerijflats aan de Troelstralaan. De rook kwam naar buiten naar buiten en de bewoonster probeerde de brand te blussen. De achterbuurman maakte zich zorgen en zag dat de brand niet meer te blussen was, en riep: “Porkey” kom naar buiten. Maar na een paar keer roepen kwam er geen reactie. Toen bedacht hij zich dat “Porkey” een bijnaam was, dat was namelijk de naam van haar kat. Elke avond riep ze die naam om haar kat naar binnen te roepen. Hij snelde zich naar binnen om bij zijn vrouw te vragen hoe “Porkey” echt heette.

Na drie keer onwennig geroepen te hebben ‘mevrouw van de Linden kom naar buiten’ verscheen ze eindelijk. De Brandweer kwam vanaf de Korte Minrebroederstraat aangesneld maar kon niet voorkomen dat de woonkamer volledig uitbrandde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *