0 2 minuten 2 maanden

Voordat de Talmalaan werd aangelegd, waren het sportvelden (ter hoogte van bedrijventerrein Oudlaan en de Van Der Hoeven Kliniek tegenover de Troelstralaan. Aangezien mensen nog niet vaak op vakantie gingen in de jaren 50 en 60 werden er zomerspelen georganiseerd in de zomervakanties. Vrijwel alle kinderen uit de buurt deden hier aan mee. Later in de jaren 70 en werden de zomerspelen centraal in de stad georganiseerd in de jaarbeurs en in de jaren maar toen ook hier de belangstelling voor verminderd is men gestopt met deze activiteiten.

In 1926 werd het comité vakantie ontspanning opgericht door onderwijzers ontspanning voor alle kinderen van lagere scholen in Utrecht. Dit werd per werk wijk georganiseerd. Tijdens de zomervakantie konden kinderen meedoen aan allerlei activiteiten zoals hutten bouwen maar ook aan sport en spel. Op deze manier werden de kinderen bezig gehouden tijdens de lange vakantie.

Deze activiteiten zijn ook enige tijd georganiseerd in Tuinwijk ongeveer op de plek waar nu kantoren aan de Oudlaan staan. Daar was destijds een voetbalveld. In 1967 deden hier nog 3000 deelnemers per dag aan mee. Vanaf 1970 liep de belangstelling ernstig terug omdat de activiteiten niet meer passen in deze tijd, kinderen gaan met de ouders op vakantie en willen zich niet meer de hele week binden.
In 1970 werd dit opgevolgd door het jeugdspektakel in de jaarbeurs. In 1975 werd het comité opgeheven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *