0 3 minuten 3 weken

Met het verdwijnen van kapper Achterberg is feitelijk de laatste winkel verdwenen uit de Lauwerecht. Buch was 3e generatie kapper en de hele buurt kwam er. Toen Buch samen met zijn vader in de zaak stond hoopte alle jongetjes dat ze geknipt werden door de jongere Buch in de hoop op een moderner kapsel.

Toen zijn vader was overleden bleven sommige klanten nog wat langer zitten om sterke verhalen te vertellen. Dat ging soms met zoveel geluid en gebaren gemoeid dat zijn vrouw naar beneden snelden omdat ze dacht dat de hele tent afgebroken werd. Maar de bulderende lach verklaarde bij binnenkomst alles. Als het minder druk was knipte deze kapper ook nog wel eens een zwerver die langs liep. “Daarna liep hij er weer netjes bij”. Toen hij samen met zijn vader in de zaak stond hoopte alle jongetjes dat ze geknipt werden door de jongere Buch in de hoop op een moderner kapsel.

Na het overlijden van zijn vader heeft hij de zaak voortgezet. Soms was het er bijzonder gezellig en bleven sommige klanten nog wat langer zitten nadat ze geknipt waren. Dan werden er vaak sterke verhalen verteld. Dat ging soms met zoveel geluid en gebaren gemoeid dat de vrouw van de kapper naar beneden snelden omdat ze dacht dat de hele tent afgebroken werd. Maar de bulderende lach bij binnenkomst verklaarde alles. Met het verdwijnen van kapper Agterberg in 2015 is feitelijk de laatste winkel verdwenen uit de Lauwerecht. Buch was 3e generatie kapper en de hele buurt kwam er.
Buch was jaren lang de drijvende kracht achter de Jan Van Lingtuin. Hij zorgde er voor dat dit uit groeide van een woestenij naar een groene oase.

Deze tuin zou eigenlijk ook moeten verdwijnen voor een grote spui ten behoeve van de Noord Tangent. In het begin hielp kapper Buch de heer Van Lingen een beetje omdat hij vond dat je zo’n oude man niet in zijn eentje kon laten ploeteren.

Na de sloop van de panden die op die locatie stonden ontstond een kale plek in de straat.. De plek werd voornamelijk door café bezoekers gebruikt om hun behoeften te doen. Na een moeilijk begin fleurde de grijze buurt hier toch wel enorm van op.

Toen eenmaal duidelijk werd dat de tuin mocht blijven bestaan werkte Buch ook vaak samen met de plantsoenendienst van de gemeente en andere buurtbewoners.
Volgens sommige buurtbewoners is het een het mooiste stukje Utrecht. Er werd zelf over geschreven in een Japanse krant. Na de verkoop van zijn winkelpand en pensionering is hij verhuisd naar Tuindorp. Ook daar kon hij het niet laten om een kaal stukje gras om te bouwen tot een fleurige bloementuin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.