0 4 minuten 7 maanden

Op koningsdag om 13 uur trapt Jerry Hormone af met zijn Ego Trip (The Tambles uit Gouda).

Ik ontmoette hem voor het eerst toen hij kwam optreden in de de winkel, Muziek Staffhorst Vinyl, aan het Willem van Noortplein. Hij is daarna nog een keer terug geweest met zijn Jerry Hormone’s Ego Trip. Een bijzondere mens. Kinderboekenschrijver, muzikant en columnist. In 1999 richtte Jerry (Jeroen Aalbers) punkrockband The Ragin’ Hormones op en nam hiervoor het alias Jerry Hormone aan. In 2000 trad hij als gitarist toe tot punkrockband The Apers. Met The Apers nam hij drie albums op, speelde op grote festivals als Lowlands en Paaspop en toerde meermaals door Europa en de Verenigde Staten. In 2005 verliet hij die band.

In dat jaar werd hij door een vriend gevraagd een proeftekst te schrijven voor een nieuw te starten reeks kinderboeken. Hij nam de opdracht aan en schreef in één nacht het verhaal Poespoes de lampenkapkat, over een kat met een anti-krabkraag om. De tekst werd goedgekeurd en zo werd hij de vaste schrijver van de serie ‘Borre’ met illustrator Stefan Tijs. Sindsdien schreef hij meer dan 100 verhalen over Borre, waarvan de eerste op kleuterniveau waren en het niveau opliep tot bovenbouwniveau. Op dit moment is de serie compleet voor alle groepen van de basisschool. In 2011 richtte Jerry, samen met zijn vriendin Elfie Tromp, geïllustreerd literair tijdschrift Strak op, waarin onder andere werk van Henk van Straten, Daan Doesborgh, Hanneke Hendrix, Han Hoogerbrugge en Theo Wesselo verscheen.

Naast het schrijven speelde en speelt Aalbers in groepen als The Quotes, Anne Frank Zappa (met Elle Bandita), The Jerry Hormone Ego Trip, The Windowsill en The Rubber Hearts (de laatste twee beiden met andere (ex-)leden van The Apers) Naast zijn schrijf- en muziekcarrière, studeerde Jerry van 2007 tot 2013 Nederlands aan de Universiteit Leiden. Hij voltooide de bachelor-opleiding. In februari 2016 verscheen zijn eerste boek voor volwassenen, de verhalenbundel ‘Het is maar bloed’. In augustus 2016 nam hij deel aan de De Slimste Mens en sinds maart 2017 is hij onder het pseudoniem “Jerry Hormone” columnist bij Nieuwe Revu.

Jerry Hormone’s Ego Trip is heerlijke Nederlandstalige rock, onvervalste ‘nederbiet’ en doet mij denken aan bands als Q65, ZZ & de Maskers en The Kik. Hoor je ‘Maar het is niet helemaal wat ik ervan verwacht had’ dan hoor je letterlijk de beroemde gitaarriff uit ‘You Really Got Me’ van The Kinks.  De teksten van de nummers zijn eigentijds en ironisch, net als de toon en taal van Jerry in zowel muziek als  column. Jerry’s band (The Tambles) bestaat uit waanzinnige goede muzikanten die zichtbaar genieten van de m muziek en het optreden. 

Om 13 uur op koningsdag trappen ze af in de feesttent op het Willem van Noortplein. Toegang gratis. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.