0 2 minuten 7 maanden

Ad Korver de zanger en frontman van The Caverns leerde ik kennen bij het optreden van de band van zijn jongere broer Robbie (one After 909). En natuurlijk hebben ze ook in de winkel opgetreden.  Bluesband The Caverns bestaat al meer dan 50 jaar (!). In 1963 kwamen vijf schoolvrienden op het idee een bandje te gaan vormen. Dit was het begin van de Utrechtse band The Caverns die bekend werd in Duitsland, België en zelfs Engeland.

Vele optredens volgden met artiesten zoals Shocking Blue (Venus), Q 65 en Dave Berry. The Caverns traden regelmatig op in het circus van Toni Boltini waar ook de zangers Rob de Nijs en Johny Lion optraden.

De naam The Caverns komt van kelders, omdat zij heel veel speelden in de kelders aan de grachten van de stad Utrecht waar de band vandaan komt. Ook de legendarische CAVERN Club in Liverpool waar de Beatles werden ontdekt,

werkte inspirerend op die vijf schoolvrienden.

Goede wijn behoeft geen krans en dat gezegde gaat zeker op voor The Caverns. Het geen zielloze covers die ze voor het publiek in petto hebben. Hun repertoire bestaat uit nummers van John Mayall, Peter Green (Fleetwood Mac), Van Morrison (Them), Spencer Davis Group en The Rolling Stones.

26 april Koningsavond 18 uur The Caverns

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.