0 3 minuten 7 maanden

Theatergroep “Theater buiten de muren” van der Hoevenkliniek in samenwerking met Tangerine Tree spelen “TBS on Tour”. De voorstelling op 30 maart is speciaal voor onze buurt/wijkbewoners.

KOM JIJ OOK? GEEF JE OP EN DEEL DIT BERICHT!

Datum: 30 maart 2022

Tijd: inloop 19:30 uur start: 20:00 uur – max 1 1/2 uur

Locatie: Bib Neude, Theaterzaal Bibliotheek, Neude 11 3512AE Utrecht

Kaartje: 10,- contant gepast betalen bij binnenkomst

Aanmelden via: pvandenbrand@hoevenkliniek.nl

Het programma bestaat uit 3 onderdelen: de korte film Echo, theater en als afsluiting een dialoog.

De Film ECHO

Niet alleen de patiënten uit een tbs-kliniek worden op de gevoelige plaat vastgelegd in deze documentaire van prijswinnend regisseur Ingrid Kamerling. Ook medewerkers doen een boekje open over hun gevoelens en onzekerheden.Zo ook groepsleider Luke, die eerder in een jeugdinstelling werkte. ‘Ik werd door een patiënt belaagd met een baksteen. Ik pakte de steen, vloerde de jongen en hield de baksteen in mijn handen, boven zijn hoofd. Iets in me maakte me op tijd wakker.’ Maar wat als dat niet was gebeurd? Dit incident laat zien dat er maar een flinterdun lijntje is tussen tbs’er en behandelaar.Aan de hand van het klassieke verhaal van Echo en Narcissus onderzoekt Kamerling in deze intieme film de relatie tussen patiënt en hulpverlener. Met veel extreme close-ups geeft deze film een unieke inkijk in het leven van tbs’ers én hun behandelaars.

Theater

Een ontmoeting tussen mensen en hun verhalen. Een wervelende voorstelling vol verhalen en interactieve dialoog met het publiek.

  • Is kiezen altijd een kans?
  • Hoeveel overwegingen maak je op een dag?
  • Welke keuze heeft een ander voor jou gemaakt?
  • Op welke beslissing wil je terugkomen?
  • Welke gemaakte keuze houd je voor anderen diep verborgen?
  • En heb je daarin je donkere kant weleens ontmoet?
  • Wie heb jij bijgestaan bij twijfel?
  • Durf jij mij te bevragen?

DialoogI

n het nagesprek proberen we je wakker te schudden, aan het denken te zetten, vragen op te roepen en tot inzichten te komen, zodat je weer op een andere manier naar de mens kijkt.

Een voorstelling met muziek, persoonlijke verhalen, humor en prangende vragen.Spel: patiënten, medewerkers & buurtbewoners Van der Hoeven (tbs) kliniekDoor: Theater Buiten de Muren

Votulastkrant Buurtcentrum De Leeuw Mens en Wijk Wijkwijzer Noordoost

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.