Hoofdklasse: Eemdijk doet goede zaken in strijd om bovenste plaatsen RTV Utrecht

EEMDIJK – Eemdijk heeft goede zaken gedaan in de strijd om de bovenste plaatsen in de hoofdklasse B. De nummer drie op de ranglijst versloeg in eigen huis NSC Nijkerk met 2-0.[Audio:3225480|Trainer Willem Romp blikt terug op de zege van zijn Eemdijk op NSC Nijkerk]

Voor aanvang van de wedstrijd werden de overleden Eemdijk-oprichter Willem van de Geest en A-speler William Berendse van Eemdijk herdacht. Na een minuut stilte werd afgetrapt. Eemdijk was beter in de eerste helft. De thuisploeg viel aan en creëerde kansen, terwijl NSC Nijkerk op de counter loerde. Toch was de grootste kans van de eerste helft voor de bezoekers. Verdediger Rick Blokhuis voorkwam met een knappe ingreep de openingstreffer na een goede aanval.

In het begin van de tweede helft werd de krachtsverhouding uitgedrukt in de score. Eerst zorgde Frank Heus voor de 1-0. Jesper van Dalen verdubbelde de voorsprong met een gelukkige vrije trap. Eemdijk werd daarna zwakker en NSC Nijkerk kreeg goede kansen op de aansluitingstreffer, maar de drie punten voor de ploeg uit Bunschoten-Spakenburg kwamen uiteindelijk niet in gevaar. Het betekende de eerste thuiszege op NSC Nijkerk in de hoofdklasse.

[Audio:3225474|Jesper van Dalen over zijn goal: “Hij was niet zo bedoeld”][Kader:Eemdijk – NSC Nijkerk (hoofdklasse B)

51′ Frank Heus (1-0)
59′ Jesper van Dalen (2-0)][Audio:3225470|Verslaggever Bert Kous vat de wedstrijd Eemdijk – NSC Nijkerk samen]

LEES OOKEemdijk wint eenvoudig van hekkensluiterWillem Romp tekent bij bij EemdijkComeback keeper Gerben Jan Ruizendaal bij EemdijkEemdijk verliest van Scherpenzeel en verslaat SDVBDe Graaf en Loukili maken selectie Eemdijk rond

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: