Nieuw record: ruim 110.000 besmettingen afgelopen week RTV Utrecht

PROVINCIE UTRECHT – Nog niet eerder werden in een week tijd zo veel coronabesmettingen geregistreerd in Nederland. Dat blijkt uit de zojuist gepubliceerde weekcijfers van het RIVM. Het gaat om 110.558 gevallen, bijna 44 procent meer dan de week ervoor.

Het daggetal van dinsdag komt op 20.252. Ook dat is een record, maar er is sprake van een administratieve storing waardoor het daggetal mogelijk vertekend is. Het aantal ziekenhuisopnames stijgt ook. In de afgelopen week belandden 1390 coronapatiënten in het ziekenhuis, het hoogste aantal sinds begin mei. Het aantal gemelde sterfgevallen bleef gelijk.

Vooral onder basisschoolkinderen stijgt het aantal besmettingen snel. In de leeftijd 5 tot 9 jaar steeg het aantal positieve tests met bijna 85 procent.

Topdrukte bij GGD

Het besmettingsrecord zorgt voor topdrukte bij de GGD’en. Die hebben de maximale testcapaciteit inmiddels bereikt, zegt de GGD GHOR Nederland. “Duizenden medewerkers werken dagelijks keihard om alle testaanvragen in te plannen en uit te voeren, maar de rek is eruit. We lopen aan alle kanten tegen het maximum van onze capaciteit aan.”

[Localfocus:https://localfocuswidgets.net/6035160d437ff]

Maatregelen

Nederland zit sinds afgelopen weekend weer in een gedeeltelijke lockdown. De Tweede Kamer praat vandaag over het coronabeleid. Grootste onderwerp van discussie is waarschijnlijk 2G: de maatregelen die maakt dat alleen gevaccineerde en genezen mensen nog naar publieke ruimtes mogen.

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: