Nooit te oud om iets nieuws te doen: Gidi (95) debuteert als kinderboekenschrijfster RTV Utrecht

BILTHOVEN – Leeftijd is maar een getal. Dat neemt de 95-jarige Gidi Croes uit Bilthoven wel heel letterlijk. Ze heeft net haar eerste kinderboek gepubliceerd: ‘Raka de eilandkabouter, avonturen met zijn dierenvriendjes’. Het is een voorleesboek voor kinderen vanaf 5 jaar. [Video:3205536|95 jarige Gidi uit Bilthoven schrijft kinderboek]

Het boek gaat over een kaboutertje dat op een eiland woont en daar kleine dieren als vrienden heeft. Samen beleven ze een allerlei avonturen. Gidi haalt haar inspiratie van ver en dichtbij. “Als je op die vitrine kijkt zie je gedroogde granaatappels. Die kun je uithollen en dat is het huisje waarin hij woont.”

[Image:3214811|Kabouter Raka zit op zijn huisje]

Gidi schrijft al jaren, ook voor het huisblad van het appartementencomplex waar ze woont. De verhalen van het boek lagen al op de plank en ze was eigenlijk niet van plan om er echt wat mee te doen. Tot de vorige zomer tijdens de lockdown. “Ik zag niemand, het was heel stil, toen dacht ik, wat doe ik met deze tijd? Dus toen heb ik de verhalen helemaal aangepast, als het ware opnieuw geschreven.”

[Image:3214571|Je bent nooit te oud om iets nieuws te doen]

Er staan een paar illustraties in het boek, maar niet te veel. Gidi: “Het is belangrijk dat ze hun eigen fantasie kunnen ontwikkelen, want later val je daarop terug. Ik heb als kind, maar ook in mijn latere leven heel veel sprookjes gelezen. Mijn boek is voor kinderen, maar het grappige is dat ook volwassen het wel spannend vinden. Het maakt je nieuwsgierig, zoals ik ook was.”

[Kader:Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.]

LEES OOKRockopera Waanzee: massahysterie en maatschappelijke ontwrichtingGevonden oude foto’s krijgen een nieuw verhaal in kunstwerken van Choi50 jaar nadat het verdween zit het Spreukenhuisje in Soest nog steeds in het collectief geheugenMet een klankinstallatie van hedendaagse kunstenaars slaat museum Speelklok een nieuwe weg inIn de Kunstruilkluis in Bilthoven hoeft niemand te huilen als er twee ruilen

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: