Kunstenaars moeten ateliers Vlampijpstraat verlaten: elektra is niet op orde RTV Utrecht

UTRECHT – Een flinke domper voor ongeveer negentig kunstenaars die een atelier hebben in de Utrechtse Vlampijpstraat: ze moeten hun pand per direct verlaten omdat er problemen zijn met de elektra in het gebouwd. Dat zorgt volgens de gemeente voor een onveilige situatie.

“Wij realiseren dat dit erg ingrijpend is voor de kunstenaars”, zegt de gemeente. “Maar op het gebied van veiligheid kunnen wij geen concessies doen.” De gemeente gaat de komende weken kijken hoe de elektra hersteld kan worden en een plan van aanpak maken.

Het pand, dat eigendom is van de gemeente, is sinds vrijdagavond gesloten. De kunstenaars kunnen er sindsdien niet meer in. Ze kunnen binnenkort onder begeleiding naar binnen om hun spullen te pakken. De gemeente hoopt de kunstenaars tijdelijk vervangende ruimte aan te kunnen bieden.

De kunstenaars in het Werkspoorkwartier zijn uiteraard niet blij met het nieuws. Een van hen zegt tegen RTV Utrecht dat de gemeente er een potje van heeft gemaakt en dat de onveilige situatie met de gevaarlijke elektra daarom uit de hand is gelopen.

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: