Utrechts café Roost aan de Singel mag voorlopig openblijven RTV Utrecht

UTRECHT – Horecagelegenheid Roost aan de Singel in Utrecht mag voorlopig toch openblijven. D66, VVD, ChristenUnie, Student & Starter en de PVV hadden daartoe opgeroepen in een motie. De gemeenteraad is daar gisteravond mee akkoord gegaan.

Volgens de initiatiefnemers van de motie is Park Paardenveld, waar Roost onderdeel van is, uitgegroeid tot een gezellige en goed gebruikte plek in de stad. Daarnaast is met de komst van horeca de sociale veiligheid toegenomen. Op termijn wordt het park herontwikkeld, maar de partijen noemen het onwenselijk dat het park in die tussentijd braak komt te liggen. In de motie werd daarom gepleit voor “een nieuwe tijdelijke aanvraag voor verlening van de huidige horeca op het Paardenveld.”

Er was een ruime meerderheid voor de motie: alleen Stadsbelang Utrecht, de Partij voor de Dieren en de SP stemden tegen.

Lees ook: Roost aan de Singel doet buurtonderzoek in ultieme poging gemeente te overtuigen open te blijven

Pop-up

Toen de gemeente in 2017 toestemming gaf voor een pop-up restaurant, was al bekend dat Roost niet permanent mocht blijven. De huidige vergunning liep eind vorige maand af. De zaak moest sluiten, tot groot ongenoegen van eigenaar Sidney Rubens. Volgens hem hebben “klachten uit het verleden” geleid tot het besluit van de gemeente, zo zei hij eerder. Uit eigen onderzoek zou bovendien blijken dat omwonenden de horecazaak juist een aanvulling vinden

Eigenaar Sidney Rubens is daar erg teleurgesteld over. Volgens hem hebben “klachten uit het verleden” geleid tot het besluit van de gemeente. Hij hoopt met dit buurtonderzoek na te gaan of deze klachten nog wel representatief zijn. “En hierbij kregen we zelfs hulp uit onverwachte hoek”, laat de restauranteigenaar weten.

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: