‘Gedeeltelijke lockdown, horeca en niet-essentiële winkels na 19.00 uur dicht’ RTV Utrecht

PROVINCIE UTRECHT – Het demissionaire kabinet kondigt vanavond waarschijnlijk nieuwe coronamaatregelen aan. Zo komt er een gedeeltelijke lockdown van drie weken, waarbij de horeca en niet-essentiële winkels om 19.00 uur dicht moeten. Dat melden bronnen aan de NOS.

Het aantal coronabesmettingen loopt al weken op: gisteren werd zelfs een dagrecord bereikt van 16.364 nieuwe besmettingen, ruim drieduizend meer dan het vorige record. In de provincie Utrecht werden gisteren 1120 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Volgens ingewijden ligt het aantal dagelijkse besmettingen veel te hoog en is het nodig om in te grijpen.

Lees ook: Utrechtse cultuursector ‘bidt, hoopt en lobbyt’ dat coronamaatregelen meevallen

2G-maatregel

Mogelijk geldt straks ook het advies om thuis maximaal vier bezoekers uit te nodigen en echt zo veel mogelijk thuis te werken. De anderhalvemetermaatregel wordt wellicht ook weer ingevoerd. Daarnaast wordt er gesproken over de zogenoemde ‘2G-maatregel’. Dat betekent dat alleen nog gevaccineerden of mensen die eerder corona hebben gehad een geldig coronabewijs hebben. Hiervoor moet de wet nog wel gewijzigd worden. De maatregelen zouden morgen om 19.00 uur ingaan.

Vanavond wordt duidelijk wat het kabinet daadwerkelijk besloten heeft: ministers praten vandaag nog over de invulling van de plannen. Eerder zeiden Rutte en De Jonge de aanpassingen in samenspraak met de Tweede Kamer te doen. Volgende week dinsdag debatteert de Kamer over de coronacrisis.

Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: