Van der Haar grijpt naast podium in Super Prestige RTV Utrecht

WOUDENBERG/AMERSFOORT – Lars van der Haar is in Niel bij de Jaarmarktcross, meetellend voor de Super Prestige, vierde geworden. De Woudenberger, die zondag Europees kampioen werd, slaagde er net niet in om de Belg Quinten Hermans te verslaan voor de laatste plek op het podium. De zege ging naar Eli Iserbyt. De Belgische veldrijder won na acht ronden de sprint van zijn landgenoot Toon Aerts.

De cross in het Belgische Niel werd vanaf de start een spannende strijd tussen de vier veldrijders, waar steeds een ander probeerde weg te rijden bij zijn concurrenten. Aerts en Van der Haar hadden als ploeggenoten een klein voordeel, maar werden toen ze samen vooruit waren weer ingerekend door Iserbyt. Die wist zelf een gaatje te slaan op het zandstuk. Aerts kwam terug en nam met het ingaan van de laatste ronde de koppositie. Hij reed zelfs even weg, maar het tweetal ging toch samen sprinten. Vlak daarvoor nam Iserbyt de kop en stond die niet meer af.

In de stand van de Superprestige heeft Iserbyt 1 punt voorsprong op Aerts en 2 op Hermans.

LEES OOKVan der Haar zesde in Druivencross OverijseEerste podiumplek voor Pieterse in wereldbeker: ‘Ben in goede vorm’Van der Haar en Pieterse in selectie EK veldrijdenLars van der Haar vierde in Superprestige RuddervoordeKnappe tweede plaats Van der Haar in Iowa

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: