Van de Zandschulp geëlimineerd in Stockholm RTV Utrecht

VEENENDAAL – Veenendaler Botic van de Zandschulp is op het ATP-toernooi van Stockholm uitgeschakeld in de kwartfinales. De beste Nederlandse tennisser van dit moment, de mondiale nummer 61, verloor in twee sets van de Canadees Félix Auger-Aliassime: 6-4 6-3.

Van de Zandschulp (26) speelde in Stockholm zijn laatste toernooi van het seizoen. Hij kende in 2021 zijn doorbraak, vooral dankzij zijn kwartfinaleplaats op de US Open. Tegen de als tweede geplaatste Auger-Aliassime werd Van de Zandschulp één mindere game op 2-2 in de eerste set fataal. Hij verloor zijn opslagbeurt en kon dat in de rest van de set niet meer goedmaken.

Ook in de tweede set ging het voor Van de Zandschulp in een game mis, nu op 3-3. Auger-Aliassime, de nummer 11 van de wereldranglijst, kreeg twee breakpoints en benutte daarvan de tweede. In de volgende opslagbeurt van Van de Zandschulp kreeg de Canadees drie matchpoints en op de tweede daarvan was het klaar na een fout van de Nederlander.

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: