Politie zoekt meswerper Woerden: ‘Jongetje van 11 stond doodsangsten uit’ RTV Utrecht

WOERDEN – De man die vorige maand meerdere keren een mes gooide naar een 11-jarige jongen in Woerden loopt nog vrij rond. In het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld verspreidde de politie vandaag een uitgebreid signalement van de belager, die een verwarde indruk maakte en opvallend dikke wallen onder zijn ogen had.[Video:3216354|Jongetje belaagd met mes in Woerden]

De man joeg het fietsende slachtoffer, die uit school kwam, op dinsdag 5 oktober de stuipen op het lijf door hem te achtervolgen. Dat gebeurde bij de Hoge Rijndijk. Plotseling begon de man te schelden en achter de jongen aan te rennen. Die fietste daarop zo hard als hij kon door.

Op de Lindenlaan haalde de man een mes uit zijn mouw en wierp dit naar de jongen. Toen hij miste gooide hij nog een paar keer met het mes. De jongen werd niet geraakt en wist thuis te komen, waarop zijn moeder de politie belde.

De politie heeft na een oproep op sociale media meerdere tips gekregen van mensen die de man hebben gezien in de omgeving van de Leidsestraatweg en de Singel. Volgens hen kwam hij verward over. Het jongetje zelf zag de belager voor het eerst rond 15.00 uur bij de Kwakelbrug. De man liep toen nogal voorovergebogen.

Signalement

– lichtgetinte huid
– ongeveer 40 jaar
– mager postuur
– 1.80m
– kort donker haar
– donkerbruine ogen
– stoppelbaard
– dikke wallen onder zijn ogen
– leren jas met capuchon
– donkere broek
– donkere schoenen

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: