Ook Maarssen en Breukelen schrappen intocht Sinterklaas: ‘Heel pijnlijke beslissing’ RTV Utrecht

MAARSSEN/BREUKELEN – De Sinterklaasintochten in Maarssen en Breukelen gaan dit jaar niet door vanwege de vele coronabesmettingen. Dat hebben de organisatiecomités besloten na overleg met de gemeente Stichtse Vecht. Eerder maakten ook Utrecht en Veenendaal bekend dat de intocht wordt afgelast. Andere gemeenten passen het programma aan.

Sinterklaas zou aanstaande zaterdag de gracht van Maarssen-dorp komen binnenvaren. Vorige week zei de organisatie nog dat het feest in aangepaste vorm zou doorgaan. Maar daar komt de organisatie nu van terug. Ook de intocht in Breukelen stond gepland voor aanstaande zaterdag.

[Audio:3216546|’Meneer Rutte had moeten zeggen: we kunnen nu even geen intochten doen.’]

De organisatiecomités en de gemeente noemen het een ‘heel pijnlijke beslissing’. Omdat Utrecht besloot de intocht te schrappen, was er de vrees dat er meer publiek zou komen naar Maarssen en Breukelen. “De ruimte in de straten en langs de grachten van deze dorpen laat het dan mogelijk niet toe om de anderhalve meter afstand te garanderen”, zegt woordvoerder Arjan Kroon.

Utrecht, Amersfoort en Veenendaal

Vanochtend werd bekend dat de centrale intocht in de stad Utrecht ook niet doorgaat. Wel staan er nog enkele kleinere intochten in Utrechtse wijken op het programma. Voor zover nu bekend gaan die intochten wel door.

Vanwege de coronasituatie werd de Sinterklaasintocht in Veenendaal gisteren ook al afgelast. In plaats daarvan komen er kleinschalige activiteiten in het centrum. In Amersfoort gaat de traditionele intocht in de Eemhaven niet door. In plaats daarvan rijdt Sinterklaas in een open voertuig door de stad.

Lees ook: Geen Sintintocht in Veenendaal, andere gemeenten kiezen vaak voor aangepaste vorm

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: