Van de Zandschulp bereikt hoogste positie ooit RTV Utrecht

VEENENDAAL – Botic van de Zandschulp is op de wereldranglijst tennis gestegen naar de 61e plaats. De Veenendaler stond nog nooit zo hoog.

Ook landgenoot Tallon Griekspoor maakte een flinke sprong, van de 88e naar de 72e positie. Griekspoor is de eerste tennisser die zeven challengertoernooien in een jaar heeft gewonnen. Hij won zondag het toernooi van Tenerife.

De wereldranglijst wordt die nog altijd aangevoerd door de Serviër Novak Djokovic. Er waren kleine verschuivingen in de top 10. Zo nam de Duitser Alexander Zverev de derde plek over van de Griek Stefanos Tsitsipas. De Rus Andrej Roeblev nam de vijfde plek over van de Spanjaard Rafael Nadal.

LEES OOKDiede de Groot geeft topjaar extra glansDe Groot halve finalist Wheelchair MastersVisscher onderuit in achtste finaleBotic van de Zandschulp loopt ATP-finale in Rusland misEnorme stunt: Van de Zandschulp wint van titelverdediger Roeblev in Sint-Petersburg

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: