Vechtsebanen toch deels open, maar onvrede onder verenigingen blijft: ‘Het lijkt geen onmacht, maar onwil’ RTV Utrecht

UTRECHT – De Vechtsebanen zou vanaf morgenochtend de deur toch weer op een kier zetten, maar dan onder strikte voorwaarden. Baanvereniging Utrecht meldt dat de ijsbaan heeft laten weten dat de binnenbaan alleen gebruikt mag worden voor jeugd tot en met 17 jaar, dat wc en kleedkamer gesloten blijven en het restaurant alleen open is voor afhaal. [FacebookPost:https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3002001186708542&id=1561909430717732]

Vrijdagavond besloot de Vechtsebanen nog om voorlopig dicht te blijven. Dat had naar eigen zeggen vooral te maken met praktische redenen. “Als je bij de 400 meter baan wilt komen, dan moet je wel eerst door ons gebouw lopen”, zei directeur Jan Willem de Langen vrijdag tegen RTV Utrecht.

Dat betekent volgens de nieuwe coronaregels een controle op de QR-code. “We kunnen het niet zo organiseren dat we morgen iedereen gaan checken, daar hebben we het personeel niet voor.”

Lees ook: Schaatsbaan Vechtsebanen toch dicht vanaf morgen: ‘Maar willen zo snel mogelijk open’

‘Grote groep uitgesloten’

Nu wil de Vechtsebanen deels open, met voorwaarden waarbij het coronatoegangsbewijs niet nodig is. De buitenbaan is daarbij wel geopend, maar de binnenbaan is enkel nog toegankelijk voor de jeugd. Toilet en kleedkamer blijven dicht, en het restaurant blijft enkel open voor afhaal.

Verenigingen die gebruik maken van de baan kunnen zich niet vinden in die nieuwe regels. “Het is een stap in de eerste richting, maar er wordt nog steeds een grote groep uitgesloten”, vindt Roland Zuurveld van Baanvereniging Utrecht.

Curling Club Utrecht

Zo heeft Curling Club Utrecht eigenlijk niets aan de nieuwe plannen. “Wij hebben één speler van 17 jaar oud. Die kan onmogelijk in zijn eentje gaan curlen”, zegt voorzitter Linda Kreijns-Hilhorst.

De curlingvoorzitter baalt van de slechte communicatie met de Vechtsebanen. “Mijn man is toevallig lid bij de schaatsvereniging, en die kreeg vanochtend een appje dat de baan weer open zou gaan. Maar wij hebben als huurder nog niets gehoord, en op de website van de Vechtsebanen staat het ook nog niet.”

Onwil

De praktische bezwaren die de Vechtsebanen noemt om niet te willen controleren op de coronapas, wijst Kreijns-Hilhorst van de hand. “Ik weet niet wat er allemaal speelt, maar allerlei verenigingen hebben hun hulp aangeboden met het checken, wij zelf ook. Het lijkt dus geen onmacht, maar onwil.

Ze vult aan: “Wij voelen ons ontzettend gedupeerd door dit besluit. Het uitsluiten van mensen, wat de Vechtsebanen juist wilde voorkomen door haar medewerking niet te verlenen aan het invoeren van de corona-check, lijkt nu juist te gebeuren. Wij zouden gewoon toegang moeten krijgen tot de ijsbaan, maar deze wordt ons dus geweigerd”.

De Vechtsebanen was vooralsnog niet telefonisch bereikbaar voor een reactie.

LEES OOKSchaatsbaan Vechtsebanen toch dicht vanaf morgen: ‘Maar willen zo snel mogelijk open’Subsidie De Vechtsebanen in het geding door mogelijke sluitingSchaatsclubs in spanning of De Vechtsebanen zal sluiten: ‘Dan staan duizenden schaatsers in de kou’Schaatsbaan Vechtsebanen weigert te werken met QR-code en sluit: ‘Wij doen hier niet aan mee’

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: