Weer treinuitval als gevolg van tekort aan verkeersleiders: geen treinen tussen Utrecht en Arnhem RTV Utrecht

UTRECHT/RHENEN – Opnieuw vallen treinen uit als gevolg van het tekort aan verkeersleiders. Tussen 14.30 en 23.00 uur rijden vandaag geen treinen op het traject Utrecht – Arnhem. Reizigers kunnen het beste via Den Bosch gaan.

Ook op de trajecten Maarn – Rhenen en Barneveld Centrum – Ede-Wageningen rijden de treinen niet. Afgelopen dinsdag reden in de ochtendspits tussen Utrecht en Arnhem ook geen treinen. Ook toen was het tekort aan verkeersleiders de reden.

Tekort aan medewerkers

ProRail kampt al maanden met een groot personeelstekort op die afdeling. Een enkele afmelding van een zieke werknemer, zoals vandaag het geval is, leidt al snel tot gaten in de bezetting. En zonder verkeersleider op een traject rijden er geen treinen.

Afgelopen week zegde ProRail extra geld toe voor verkeersleiders omdat ze al maanden met enorme werkdruk kampen. Sommige medewerkers worden gevraagd vroeger terug te komen van vakantie, of ze kunnen geen pauze houden tijdens hun diensten.

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: