Tweede divisie: El Azzouti doet IJsselmeervogels pijn, knap gelijkspel GVVV RTV Utrecht

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG – IJsselmeervogels heeft, na drie zeges op rij, niet kunnen winnen van koploper Katwijk. Het tweededivisieduel eindigde op de Westmaat in 0-2 dankzij twee goals van Ahmed El Azzouti. GVVV heeft op bezoek bij Koninklijke HFC met 0-0 gelijkgespeeld.

In de tweede divisie staat IJsselmeervogels met dertien punten uit tien duels op de twaalfde plek. GVVV blijft hekkensluiter. De Veenendalers hebben na het gelijkspel tegen Koninkline HFC twee punten uit elf duels.

El Azzouti schiet Katwijk langs de Vogels

[Audio:3211715|Een korte samenvatting van IJsselmeervogels – Katwijk, door Mark Kloostra]

Het begin verliep niet zoals gehoopt voor de koploper uit Katwijk. IJsselmeervogels hield goed stand in het eerste half uur en had bij vlagen zelfs het betere van het spel. Het leidde onder meer tot een grote kans voor Khalid Tadmine, die een afstandsschot net naast zag belanden. Verder was de eerste helft weinig sprankelend, waardoor de Vogels en Katwijk met 0-0 gingen rusten.

Kort na rust werd er dan toch gescoord. Het was voormalig IJsselmeervogels-spits Ahmed El Azzouti die als een ware goalgetter de 0-1 maakte namens Katwijk. Hij profiteerde optimaal van een verkeerde terugspeelbal van Jeffrey Buitenhuis. Vier minuten later scoorde een getergde El Azzouti ook zijn tweede treffer van de middag.

De 0-2 van El Azzouti gooide het duel definitief in het slot. Katwijk kwam in de laatste dertig minuten niet meer in de problemen en had IJsselmeervogels murw geslagen. De Rooien, onder leiding van Gert Peter de Gunst, zagen zo een mooie reeks van drie opeenvolgende zeges stranden op de eigen Westmaat.

[Kader:IJsselmeervogels – Katwijk (Tweede divisie)

49′ Ahmed El Azzouti (0-1)
53′ Ahmed El Azzouti (0-2)]

Van Willige de held bij GVVV

Tegen Koninklijke HFC speelde GVVV een zwaarbevochten wedstrijd. In de eerste helft waren de kansen van de Veenendalers spaarzaam. De ploeg van Gery Vink leek voor een punt naar Haarlem te zijn afgereisd.

In de tweede helft was het de thuisploeg dat meer aandrong. Doelman Jan van Willige van GVVV moest een aantal keer laten zien waarom hij onder de lat staan. In de absolute slotfase werd de bal zelfs een aantal keer van de lijn gehaald. GVVV bleef overeind waardoor het punt werd gepakt bij HFC.

[Audio:3211727|Verslaggever Bert Kous over het gelijkspel van GVVV]

LEES OOKDe Gunst wijst IJsselmeervogels de weg, miraculeuze comeback Spakenburg, GVVV onderuit

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: