Uitvaartverzorger weer vrij na mishandeling persfotograaf in Bunschoten RTV Utrecht

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG – De 58-jarige man die gisteravond werd aangehouden na het mishandelen van persfotograaf Caspar Huurdeman in Bunschoten is weer vrij. Hij blijft wel nog verdachte in de zaak, laat een woordvoerster van de politie weten.

Het incident gebeurde op De Hooistreep bij een condoleancebijeenkomst voor een Spakenburger die dit weekend op mysterieuze wijze overleed. Huurdeman stond naar eigen zeggen op de openbare weg toen de uitvaartverzorger op hem afkwam. Die zei dat hij niet wilde dat er foto’s gepubliceerd zouden worden. Huurdeman verwees de man naar de redactie van de Gooi- en Eemlander, die hem de opdracht had gegeven om de bijeenkomst op een respectvolle manier in beeld te brengen.

Confrontatie

Na de confrontatie met de man liep de fotograaf naar zijn auto. “Ik wilde geen gezeur dus ik ging eerder weg. Hij stond opeens achter me en eiste opnieuw dat ik de foto’s wiste”, aldus Huurdeman. “Toen ik zei dat ik dat niet ging doen, trok hij de band van mijn camera over mijn hoofd en kneep hij daar mijn keel mee af.”

De fotograaf deed aangifte van diefstal van zijn camera, die hij overigens na de aanhouding van de uitvaartverzorger weer terugkreeg. Er wordt nog onderzocht of de man ook wordt verdacht van mishandeling, aldus de woordvoerster van de politie.

Het ging gisteravond laat alweer beter met Huurdeman, zo liet hij aan RTV Utrecht weten. Zijn camera is niet erg beschadigd, wel is hij zijn bril kwijt. “Op het politiebureau kwam ik erachter dat die van mijn hoofd was getrokken.” De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) ondersteunt de fotograaf bij de aangifte.

LEES OOKPersfotograaf bij keel gegrepen en camera gestolen in Bunschoten: man (58) aangehoudenSterfgevallen Bunschoten nog een mysterie, onderzoek NFI moet opheldering biedenVV Eemdijk rouwt om William Berendse: ‘Zijn bevlogenheid was geweldig om te zien’‘Eemdijk is diep geraakt’, twee jongens onnatuurlijke dood gestorven

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: