Honkbalclub UVV mag niet promoveren en vreest voor leegloop RTV Utrecht

UTRECHT – UVV heeft bot gevangen bij de honkbalbond met een verzoek om volgend seizoen in de hoofdklasse te mogen spelen. De Utrechters lieten in oktober aan de bond weten voor promotie in aanmerking te willen komen, maar dat verzoek is afgewezen.

De hoofdklasse bestond afgelopen seizoen uit acht clubs. Er is geen enkele club gedegradeerd. Om de hoofdklasse uit te breiden naar tien teams zijn de nummers één en twee van de eerste klasse, RCH en Euro Stars, toegelaten tot het hoogste niveau van Nederland. Bondsdirecteur Eskes laat weten dat de boel daarmee op slot zit. “Er is voor het seizoen 2022 geen mogelijkheid meer om een verzoek in te dienen aan de hoofdklasse deel te nemen.”

UVV vreest nu een leegloop, omdat veel spelers graag in de hoofdklasse willen spelen. De bond komt die spelers zelfs tegemoet door ze twee weken extra de tijd te geven overschrijving aan te vragen naar een andere club.

LEES OOKJonge getalenteerde honkballer uit Vianen maakt faam in de VSAmersfoorter Rombley als hoofdcoach aan de slag bij HCAWVandalen stichten brand bij Quick Amersfoort, belangrijk duel kan doorgaanHonkballers Quick door het oog van de naaldBelangrijk duel honkballers Quick Amersfoort afgelast

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: