De Groot halve finalist Wheelchair Masters RTV Utrecht

OUDEWATER – Diede de Groot heeft de halve finales bereikt van de Wheelchair Masters in het Amerikaanse Orlando. De tennister uit Oudewater eindigde als eerste in haar poule. Ze won alle drie de wedstrijden.

Twee keer ging dat zonder setverlies: tegen de Japanse Momo Ohtani won ze met 6-3, 6-3, en tegen Kgothatso Montjane uit Zuid Afrika werd het 6-0, 6-4. De Amerikaanse Dana Mathewson maakte het de nummer één van de wereld uit Oudewater een stuk moeilijker. Nadat De Groot de eerste set met 6-2 won, pakte Mathewson de tweede met 6-1. De derde set was weer voor De Groot: 6-3.

In de halve finale speelt De Groot tegen landgenote Anniek van Koot. De andere halve finale gaat tussen Mathewson en De Groots aartsrivale Yui Kamiji uit Japan.

LEES OOKVisscher onderuit in achtste finaleBotic van de Zandschulp loopt ATP-finale in Rusland misEnorme stunt: Van de Zandschulp wint van titelverdediger Roeblev in Sint-PetersburgQuirine Lemoine wint dubbeltoernooi in IsraëlVan de Zandschulp naar tweede ronde in Sint Petersburg

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: