College Bunnik gaat door zonder opgestapte P21-wethouder Heijmerink, gemeenteraad stemt in RTV Utrecht

BUNNIK – Wethouders Ali Dekker en Jocko Rensen van Bunnik nemen de taken van hun vertrokken collega Paul Heijmerink waar tot de volgende verkiezingen. In de gemeente ontstond een bestuurscrisis toen Heijmerink vorige week opstapte na een motie van afkeuring.

De gemeenteraadsfractie van Heijmerinks partij P21 was woest over die motie en maakte een eind aan de samenwerking in het college dat verder wordt gevormd door De Liberalen en de PvdA. Met name De Liberalen kregen ervan langs. P21 verwijt die fractie onder meer afspraken over de aanpak van de klimaatcrisis en bouwplannen te traineren.

Lees ook: Coalitie Bunnik spat uit elkaar, ‘Moedwillig risico op bestuurlijke chaos’

Nu wethouders Dekker (De Liberalen) en Rensen (PvdA) het werk voortzetten, verwacht het college de rit tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart uit te kunnen zitten. De gemeenteraad staat unaniem achter dat streven. Ook P21 steunt de overgebleven wethouders.

LEES OOKCoalitie Bunnik spat uit elkaar: ‘Moedwillig risico op bestuurlijke chaos’Reacties op vertrek wethouder uit Bunnik: ‘Hij geeft toch wel een akelig tikje na’Wethouder Heijmerink legt functie in Bunnik neer: ‘Ik heb naar eer en geweten gehandeld’

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: