Adviessnelheid naar 60 voor bocht in IJsselstein waar Noah en Isay verongelukten RTV Utrecht

IJSSELSTEIN – De beruchte bocht bij de Weg der Verenigde Naties (N210) in IJsselstein krijgt een adviessnelheid van 60 kilometer per uur. In deze bocht, die langs vleesfabriek Westfort loopt, verongelukten eind juli de twee IJsselsteinse broers Noah en Isay. Het noodlottige ongeval maakte veel los in IJsselstein en daarbuiten.

“Omwille van de verkeersveiligheid” zijn er nu borden geplaatst door de provincie. Dat is opvallend, want twee weken geleden liet een woordvoerder van de provincie in het AD nog weten dat dat geen optie was.

“Zoiets moet bij de inrichting van de weg passen, anders werkt het niet en houden mensen zich er niet aan”, tekende de krant op. “En omdat de bocht op zich prima met 80 kilometer per uur te nemen is, is een lagere adviessnelheid ook ongeloofwaardig.” Het is onduidelijk waarom de provincie nu toch voor een lagere adviessnelheid kiest.

In de toekomst komen er ook nog zogeheten ‘bochtschilden’: witte borden met rode pijlen die aangeven dat er een bocht aankomt. “Op die manier is het verloop van de bocht nóg beter zichtbaar en zijn automobilisten beter gewaarschuwd”, meldt de provincie. Daarnaast wordt het wegdek ruwer gemaakt. Overigens blijkt volgens de provincie uit onderzoek dat de weg voldoet aan veiligheidsrichtlijnen en dat er geen sprake is van slecht wegdek of van achterstallig onderhoud.

Toch worden nu dus maatregelen genomen, in de hoop dat daarmee het aantal ongelukken drastisch verminderd wordt. De afgelopen maanden ging het namelijk weer vaak mis. Oppositiepartij D66 heeft daar al meerdere keren vragen over gesteld in de gemeenteraad van IJsselstein.

De partij maakt zich zorgen over het grote aantal ongelukken dat ook na het ongeval Noah en Isay weer gebeurde in de bocht. Vanuit de provincie is onderhoud beloofd in 2023, maar daar wil D66 niet op wachten.

LEES OOKDoneeractie voor ouders overleden voetbalbroers uit IJsselsteinPolitie: dodelijk ongeluk broers Isay en Noah lijkt noodlottig ongeluk te zijnVoetbalclubs IJFC en VVIJ bewijzen laatste eer aan omgekomen broers Isay en NoahVeel verdriet om overleden Isay en Noah: ‘Waarom dit mooie gezin!’Ajax-talent van 16 jaar oud een van de slachtoffers van dodelijk ongeluk IJsselstein

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: