Kessler kijkt uit naar mentorrol biij nieuwe ploeg: “Ook zeker voor eigen kansen gaan” RTV Utrecht

BREUKELEN – Wielrenster Nina Kessler zegt met haar keuze voor BikeExchange-Jayco een flinke stap vooruit te zetten. De Breukelense kijkt er naar uit om binnen de ploeg een mentorrol te vervullen maar ze mag ook voor haar eigen kansen te gaan. [Quote:Nina Kessler|Het gevoel is voor mij belangrijk en dat ze weten wat mijn kwaliteiten zijn]

“Het is één van de beste ploegen die er is in het vrouwenwielrennen”, aldus Kessler over haar nieuwe ploeg. Dinsdag werd bekend dat ze een contract voor twee jaar heeft getekend bij BikeExchange-Jayco.

De Breukelense ruilt niet als enige van Team TIBCO-SVB in voor BikeExchange-Jayco. “Mijn huidige ploeggenoot Kirsten Faulkner gaat er ook heen en via haar ben ik met de ploeg in contact gekomen. Ik kan goed met haar samenwerken.”

[Audio:3208866|Nina Kessler over haar rol bij haar nieuwe ploeg]

Vervolgens had Kessler goede gesprekken met leiding van BikeExchange-Jayco. “Het gevoel is voor mij belangrijk en dat ze weten wat mijn kwaliteiten zijn. Dat lieten ze al het in het eerste gesprek merken.”

Mentorrol

Kessler is onder andere gehaald om als een soort mentor binnen de ploeg te fungeren. “Ik ben best wel een bezige bij. Ik kan in wedstrijden op 100 plekken tegelijk zijn. Dan zit ik weer voorin en dan haal ik weer bidons. Dat vind ik leuk.”

“Voor Kristen (Faulkner, red) was alles nieuw. Ze pakt dan dingen van mij op. Na haar World Tour-overwinning zei ze: ‘Ik hoorde jou in mijn hoofd dat ik dit moest doen en dat moest doen’. Dat voelt dan ook een beetje als mijn overwinning.”

Maar dat betekent niet dat ze naar haar wielercarrière ook een baan als ploegleider ambieert. “Nee, dat weet ik niet haha. In koers vind ik het heel leuk. Misschien. Vraag het mij over twee jaar nog maar een keer”, aldus de 33-jarige renster.

[Image:3182568|Nina Kessler op archiefbeeld]

Stap vooruit

In tegenstelling tot haar oude ploeg Team TIBCO-SVB heeft haar nieuwe ploeg BikeExchange-Jayco ook een mannenafdeling. “Dan kan je afkijken hoe het daar gaat. BikeExchange staat echt wel een stapje voor op andere vrouwenploegen.”

[Quote:Nina Kessler|Volgend jaar wil ik mij focussen op de voorjaarsklassiekers]

BikeExchange is een Australische ploeg, maar Kessler zal niet veel in het land van de kangoeroes te vinden zijn. “Was dat maar zo. Zij hebben de hoofdkwartieren van de ploeg in Italië en Spanje. Daar zit ik voornamelijk. Normaal rijden ze ook in de Tour Down Under, maar die is al gecanceld. Dus misschien volgend jaar.”

[Audio:3208880|Kessler denkt met de keuze voor BikeExchange de juiste hebben gemaakt]

Ondanks dat Kessler al de 33 heeft aangetikt zegt ze te merken dat ze blijft groeien. “Door meer rust en specifieker trainen kan ik in de zwaardere koersen goed mee. Ik zet nog ieder jaar stappen”, aldus de Breukelense die ook persoonlijke doelen weet. “Volgend jaar wil ik mij focussen op de voorjaarsklassiekers. In dat soort koersen mag ik zeker voor mijn eigen kansen gaan.”

Regerend Europees kampioene mountainbike strandrace.

In 2019 werd Kessler Europees kampioene bij het EK mountainbike strandrace. Vanwege de coronacrisis lag het strandracen lang stil en heeft ze de Europese titel nog in bezit. “Vorige week zondag was de eerste strandrace. Ik dacht ik kan eindelijk een keer in die trui rijden. Maar ik reed halverwege lek”, lacht Kessler.

Hoewel ze twee jaar geleden besloot zich helemaal op het wielrennen te focussen laat ze het strand niet definitief achter zich. “Ik ga nog wel wat wedstrijdjes meepakken, maar nu moet ik even rust nemen. Ik moet die trui natuurlijk nog wel een aantal keer laten zien. Nu hangt hij thuis mooi aan de muur.”

[Audio:3208900|Kessler over haar ambities al mountainbiker op het strand]

LEES OOKNieuwe ploeg voor wielrenster Nina KesslerVan Schip rijdt Zesdaagse RotterdamVan der Haar derde in KoppenbergcrossGroenewegen derde in Ronde van DrentheLorena Wiebes de beste in Ronde van Drenthe, hoofdrol Floortje Mackaij

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: