Dikke rookwolken boven appartementencomplex bij uitslaande brand in Houten RTV Utrecht

HOUTEN – De brandweer is op dit moment een uitslaande brand in een woning aan het Wernaarseind in Houten aan het blussen. Uit het appartementencomplex komen grote, donkere rookwolken. Twee bewoners moeten door ambulancepersoneel worden nagekeken vanwege het inhaleren van rook. [Image:3208345|Ook uit de achterkant van het pand komen grote rookwolken.]

Het appartementencomplex is uit voorzorg ontruimd. De bewoners worden opgevangen in winkelcentrum Het Rond.

Het vermoeden bestaat dat de brand is begonnen bij een wasdroger, maar dat is nog niet helemaal zeker. “Er is nog veel onduidelijk omdat er inmiddels ook een gebarsten gasleiding blijkt te zijn”, zegt een woordvoerder van de brandweer. “We houden dat nu onder controle en wachten op netbeheerder Stedin om dat te verhelpen.”

Het naastgelegen fietspad is in twee richtingen afgesloten.

[Tweet:https://twitter.com/vrutrecht/status/1455819040019132422]

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: