Van Schip rijdt Zesdaagse Rotterdam RTV Utrecht

SCHALKWIJK – Jan Willem van Schip staat op 7 december aan de start van de Zesdaagse van Rotterdam. De Schalkwijker rijdt in Ahoy samen met Yoeri Havik. Dat koppel is regerend Europees kampioenen koppelkoers. De Rotterdamse organisatie heeft dat via een persbericht laten weten.

Voor Van Schip en Havik was 2021 een jaar van wisselende successen. De Olympische Spelen leverden niet de gedroomde medaille op, maar vlak na de zomer werd in Zwitserland wel de Europese titel gepakt. Daarna volgde weer een teleurstelling: het du mocht niet meedoen aan het WK omdat Nederland niet aan minstens één ronde van de Nations Cup had meegedaan.

Havik won vorig jaar de Zesdaagse van Rotterdam, toen met de inmiddels gestopte Wim Stroetinga. “Vorig jaar konden we nog niet vermoeden dat Wim en Yoeri hun titel niet gingen verdedigen, omdat Wim zou stoppen”, zegt wedstrijddirecteur Michael Zijlaard. “Gelukkig heeft Yoeri in Jan-Willem een uitstekende vervanger gevonden, die sterk én snel is.”

LEES OOKNieuwe ploeg voor wielrenster Nina KesslerVan der Haar derde in KoppenbergcrossGroenewegen derde in Ronde van DrentheLorena Wiebes de beste in Ronde van Drenthe, hoofdrol Floortje MackaijJan-Willem van Schip ontbreekt op WK baan, focust op zesdaagses

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: