Nieuwe ploeg voor wielrenster Nina Kessler RTV Utrecht

BREUKELEN – Wielrenster Nina Kessler rijdt de komende twee voor de Australische formatie BikeExchange-Jayco. De 33-jarige Breukelse verlaat na drie seizoenen het Amerikaanse Team TIBCO-SVB.

BikeExchange heeft Kessler vooral aangetrokken als mentor voor de jongere renners binnen de ploeg maar ook omdat ze zelf in staat is om successen te realiseren.

Kessler werd in 2010 prof en is inmiddels aan haar vijfde ploeg toe. Ze won in 2016 een etappe in de BENE Ladies Tour en was een jaar later de beste in de SPAR Flanders Diamond Tour. In 2018 won de Erondegemse Pijl en in 2019 het bergklassement in de Ronde van Chongming, waarin ze dat jaar vierde werd in het eindklassement.

Op de baan veroverde ze tussen 2015 en 2017 drie nationale titels op de koppelkoers. In 2016 werd ze ook Nederlands kampioene op het Omnium en de ploegenachtervolging. In 2019 won ze het EK mountainbike strandrace.

LEES OOKVan Schip rijdt Zesdaagse RotterdamVan der Haar derde in KoppenbergcrossGroenewegen derde in Ronde van DrentheLorena Wiebes de beste in Ronde van Drenthe, hoofdrol Floortje MackaijJan-Willem van Schip ontbreekt op WK baan, focust op zesdaagses

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: