RTV Utrecht nu overal in HD te zien RTV Utrecht

PROVINCIE UTRECHT – Vanaf vandaag is RTV Utrecht bij vrijwel alle providers te zien in HD. Ziggo schakelt nu ook over. Hierdoor zie je meer details, zijn de kleuren intenser en heb je een nog scherper beeld.

Het draait allemaal om resolutie. HD staat voor high definition. Het aantal beeldpunten is bij HD hoger dan bij SD (standard definition), de beeldkwaliteit waarmee je bij Ziggo je favoriete omroep tot nu toe ontving. De details voor de techneuten onder ons: 1920×1080 (2 megapixel) voor HD en 720×576 (0,4 megapixel) voor SD, een enorm verschil dus.

Ziggo zet het signaal om en RTV Utrecht is nog steeds op dezelfde zender (kanaal 30 of kanaal 708 buiten provincie Utrecht) te zien. Alleen als je een oude mediabox hebt, van tien jaar of ouder krijg je mogelijk een zwart beeld en moet je in actie komen. Bel dan naar de klantenservice van Ziggo 0900 – 1884.

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: