Poutsma wint met aflossingsploeg in wereldbeker RTV Utrecht

UTRECHT – De Utrechtse Selma Poutsma heeft met de Nederlandse shorttracksters bij de wereldbeker in Nagoya de aflossing gewonnen. Samen met Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Xandra Velzeboer zegevierde Poutsma op het Japanse ijs in de race over 3000 meter voor Zuid-Korea (zilver) en Italië (brons).

De Nederlandse ploeg pakte in de finale al snel de leiding, maar viel terug naar de laatste plaats toen Velzeboer bijna onderuit ging. De 20-jarige shorttrackster maakte een misslag en bleef ternauwernood overeind. Oranje reed daarna echter snel weer naar voren toe. Schulting maakte het als slotrijdster af.

De vier shorttracksters vielen elkaar vervolgens juichend in de armen. Vorige week bij de start van de wereldbeker in Beijing hadden de vrouwen genoegen moeten nemen met zilver.

LEES OOKShorttrackster Poutsma naar Azië voor wereldbekersPoutsma en Steenaart in nationale shorttrackselectieWereldkampioene Selma Poutsma kijkt uit naar Winterspelen: ‘Nog veel te leren voor mij’Utrechtse Poutsma sluit WK shorttrack af met vierde plek, goud bij aflossingWK shorttrack: Poutsma grijpt net naast medaille op 1000 meter

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: