FC Utrecht met dank aan Ramsel langs Willem II RTV Utrecht

UTRECHT – FC Utrecht heeft de subtopper in de eredivisie tegen Willem II gewonnen. Mede dankzij drie doelpunten van Bart Ramselaar won de thuisploeg met 5-1.

Door de winst heeft FC Utrecht de derde plek verstevigd. De Utrechters hebben na elf wedstrijden 23 punten verzameld. Het verschil met nummer twee PSV is één punt. Koploper Ajax heeft 26 punten.

Goede start

Na tien minuten spelen opende FC Utrecht de score. Via Tasos Douvikas kwam de bal bij Bart Ramselaar terecht. Hij schoot vervolgens de 1-0 binnen. Een kwartier later kon Ramselaar opnieuw juichen. Ditmaal wist de Amersfoorter na een snelle aanval te scoren. Vanaf de rand van de zestien schoot hij de 2-0 onberispelijk binnen.

In de 35e minuut was het aan de andere kant raak. Vanuit een counter sloeg Willem II toe. Na balverlies van Adam Maher was Kwasi Wriedt te snel voor Willem Janssen. Hij schiet vervolgens de bal onder Maarten Paes door het doel in: 2-1.

Vlak na rust was er een angstig moment. Verdediger Mike van der Hoorn lag na een botsing aan zijn hoofd groggy op de grond. Hij werd gestabiliseerd en kon vervolgens met hulp zelf het veld lopend verlaten.

Hattrick compleet

Met nog iets meer dan twintig minuten te gaan was het opnieuw Ramselaar die raak schoot. Het schot van de Amersfoorter vloog via een speler van Willem II en de paal het Tilburgse doel in. En dus zorgde Ramselaar met zijn derde van de dag voor de 3-1.

Daarmee was het nog niet gedaan want twee invallers kwamen ook nog tot scoren. Eerst was het Mohamed Mallahi die op prachtige wijze met zijn eerste eredivisiedoelpunt voor de 4-1 zorgde. Van zo’n zeventien meter krulde de Utrechter de bal binnen. In de tweede minuut van de blessuretijd was het vervolgens Joris van Overeem die van dichtbij de 5-1 eindstand op het scorebord zette.

Volgende week zondag speelt FC Utrecht een uitduel tegen nummer vijf Vitesse. Daar is verdediger Mark van der Maarel in ieder geval niet bij. Hij kreeg tegen Willem II zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is geschorst.

LEES OOKLiveblog: FC Utrecht wint overtuigend van Willem II FC Utrecht is gewaarschuwd voor Willem II: ‘Ze staan niet voor niets vijfde’Pessel & Boonen: ‘Ik denk dat we ons kunnen opmaken voor de Champions League’Linkspoot Arno Arts schrijft boek over voetballoopbaanFC Utrecht wint in bekertoernooi van SteDoCo ‘Het was een geslaagde avond’

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: