Derde divisie: Hoogland wint eindelijk uitwedstrijd, Hercules verliest bij hekkensluiter RTV Utrecht

HOOGLAND – Hoogland heeft voor het eerst sinds 9 december 2019 een uitduel gewonnen. Op bezoek bij directe concurrent Hollandia werd met 0-1 gewonnen. Bij Hercules was er teleurstelling. De Utrechters verloren met 1-0 bij hekkensluiter DEM door een goal in de slotfase.

De toeschouwers bij Hollandia – Hoogland werden in het begin niet echt vermaakt. Coen Heus, die zijn rentree maakte in de basis, bracht daar verandering in. Met het eerste schot op doel van de wedstrijd zorgde de aanvaller in de twintigste minuut voor de 0-1 van Hoogland. Hij knalde knap raak in de verre hoek op aangeven van Oskar van Logtestijn.

Beide ploegen waren vervolgens een aantal keer dichtbij de tweede treffer van de wedstrijd. Het meest noemenswaardige moment was een gestopte penalty van doelman Sebastiaan Bruins van Hoogland. Hij keerde in de zeventigste minuut de strafschop van Bart Spil en de rebound, nadat Marvin Renfurm een strafschop veroorzaakte door een Hollandia-speler te haken. Hoogland was daarna vooral bezig met tegenhouden en dat lukte, waardoor eindelijk weer eens een uitzege werd geboekt.

[Kader:Hollandia – Hoogland

20′ Coen Heus (0-1)

Bijzonderheden: 70′ gestopte penalty Sebastiaan Bruins van Hoogland][Audio:3205655|Verslaggever Mark Kloostra vat Hollandia – Hoogland samen]

Venijn in staart bij Hercules

Hercules kreeg al vroeg een domper te verwerken. Keeper Fons Mulder viel geblesseerd uit. DEM zat er strak op en had net als Hercules kansen op de openingstreffer. In de tweede helft had Hercules een periode veel balbezit en dreiging, maar soms ontbrak het aan goede passing om voor het doel te komen.

Het venijn zat in de staart. Hercules dacht te scoren, maar de grensrechter gaf niks aan. Terwijl de ploeg van René van der Kooij nog protesteerde ging DEM er snel uit en scoorde de thuisploeg via invaller Tom Kok de winnende. Rogier Benschop van Hercules kreeg nog een rode kaart, omdat hij de grensrechter opzocht.

[Kader:DEM – Hercules

98′ Tom Kok

Bijzonderheden: 98′ rode kaart Rogier Benschop van Hercules]

LEES OOKDuel met staartje kent geen succes voor VEP; strafschoppenserie verlorenDebuut Vink bij GVVV uitgesteld, oefenduel met Hoogland afgelastLach ver te zoeken bij Hoogland: ‘We hebben elkaar laten zakken’Van der Kooij baalt ondanks gered punt voor Hercules: ‘Ben pislink’Derde divisie: Hercules pakt punt dankzij late treffer Fonville, Hoogland verliest van directe concurrent

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: