Wesly Dijs komt twee honderdsten tekort voor World Cup-ticket op 1.500 meter RTV Utrecht

SOEST – Schaatser Wesly Dijs heeft zich niet weten te plaatsen voor de aankomende wereldbekerwedstrijden. De Soester werd op het NK afstanden zesde op zijn favoriete afstand, de 1.500 meter. Dijs kwam twee honderdsten van een seconde tekort voor een plek in de top-5.

Dijs zette in Thialf een tijd van 1.45,39 neer voor zijn 1.500 meter. Op dat moment was dat goed voor de derde tijd, achter Chris Huizinga (1.45,27) en Jan Blokhuijsen (1.45,37). In de twee ritten na Dijs wisten Patrick Roest (1.45,34), Kjeld Nuis (1.44,53) en de nieuwe Nederlands kampioen Thomas Krol (1.44,27) nog onder zijn tijd te duiken.

De Soester, die vorig jaar nog derde werd op de 1.500 meter tijdens het NK afstanden, eindigde dus als zesde. Een flinke teleurstelling, want daardoor loopt hij in het belangrijke olympische jaar de aankomende World Cups mis. Daarvoor was een plek in de top-5 nodig.

LEES OOKKwartfinale eindstation Poutsma op 500 meter op Wereldbeker NagoyaWesly Dijs voor het NK afstanden: ‘Ik vind mezelf nog steeds vooral een 1.500 meter-man’Scheperkamp voor het eerst onder de 35 secondenBart Hoolwerf naar marathonploeg Jumbo-VismaSchaatser Wesley Dijs: ‘Als ik volgend jaar weer zo’n stap zet, dan kan het heel spannend worden’

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: