Kwartfinale eindstation Poutsma op 500 meter op Wereldbeker Nagoya RTV Utrecht

UTRECHT – Shorttrackster Selma Poutsma is op de Wereldbeker in het Japanse Nagoya vroeg uitgeschakeld op de 500 meter. De Utrechtse werd laatste in haar kwartfinale, waardoor het individuele toernooi er voor haar al vroeg op zat.

In de heats wist Poutsma tweede te worden achter de Canadese Kim Boutin, maar een ronde later ging het mis. Ze werd laatste in de vierde kwartfinale en zag zo een plek in de halve finale aan haar neus voorbij gaan.

Met de Nederlandse relayploeg staat Poutsma wel in de finale in Nagoya. Het team met ook Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Xandra Velzeboer won de halve finale over 3.000 meter overtuigend en staat daarom in de A-finale. Die wordt zondag verreden.

LEES OOKWesly Dijs voor het NK afstanden: ‘Ik vind mezelf nog steeds vooral een 1.500 meter-man’Scheperkamp voor het eerst onder de 35 secondenBart Hoolwerf naar marathonploeg Jumbo-VismaSchaatser Wesley Dijs: ‘Als ik volgend jaar weer zo’n stap zet, dan kan het heel spannend worden’Dijs is trots: ‘Nooit verwacht dat ik de 1.000 meter op de WK zou rijden’

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: