Dafne Schippers neemt afscheid van trainer en Papendal RTV Utrecht

UTRECHT – Atlete Dafne Schippers heeft afscheid genomen van haar trainer Bart Bennema. De Utrechtse sprintster, die twee keer wereldkampioen werd op de 200 meter, traint ook niet meer op Sportcentrum Papendal.

Dat nieuws wordt aan NU.nl bevestigd door Ad Roskam, de technisch directeur van de Atletiekunie. De 29-jarige Schippers nam na de teleurstellende Olympische Spelen, waarin ze geen finaleplaats wist te behalen, een pauze. Maar een reden voor haar breuk met Bennema, met wie ze in totaal elf jaar samenwerkte is nog niet bekend.

De afgelopen jaren kwakkelt Schippers met een rugblessure. Mede daardoor haalt ze al geruime tijd haar niveau uit 2015 en 2017, toen ze wereldkampioene werd op de 200 meter, niet.

De atlete komt nog met een verklaring over haar besluit.

LEES OOKHeinrich en Schoon Uiterkamp winnen 36e editie MaliebaanloopSylvestercross Soest terug op atletiekkalenderDafne Schippers: ‘Eerst pijnvrij het blok uit, dan pas weer wedstrijden’Singelloop Utrecht opnieuw geschrapt vanwege corona: ‘Te veel onzekerheden’Femke Bol vierde op 400 meter tijdens Diamond League in Parijs

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: