Groot alarm in trein bij Vaartsche Rijn, jongens zwaaien met (nep)vuurwapen RTV Utrecht

Groot alarm in trein bij Vaartsche Rijn, jongens zwaaien met (nep)vuurwapen RTV Utrecht

UTRECHT – Bij station Vaartsche Rijn in Utrecht hebben twee jonge jongens in een trein rondgelopen met een voorwerp dat op een vuurwapen lijkt. Medepassagiers zeggen dat het om een klappertjespistool zou gaan.

De politie nam het zekere voor het onzekere en legde rond 15.30 uur het treinverkeer stil. Zo’n twintig agenten gingen met kogelwerende vesten naar het station. De jongens, naar schatting rond de 18 jaar oud, zijn daar aangehouden.

Een woordvoerder van de politie zegt dat op dit moment wordt uitgezocht of er inderdaad sprake is van een echt wapen. Het treinverkeer is inmiddels weer opgestart.

Angstige momenten voor passagiers

Passagiers van de trein, die richting Utrecht Centraal ging, zaten lange tijd vast in het voertuig, terwijl ze buiten agenten in kogelwerende vesten zagen lopen. “De agenten doorzochten de trein ook en bevolen iedereen de handen te laten zien”, zegt een van hen. “Ze hielden een hele tijd hun hand bij hun dienstwapen.”

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: