Burgemeester Bolsius doet aangifte van doodsbedreiging RTV Utrecht

Burgemeester Bolsius doet aangifte van doodsbedreiging RTV Utrecht

AMERSFOORT – Burgemeester Bolsius van Amersfoort heeft aangifte gedaan omdat hij met de dood is bedreigd. Dat laat zijn woordvoerder weten. De bedreiging was gisteravond tijdens een raadsvergadering. Bolsius was daar zelf niet bij aanwezig omdat één van zijn kinderen besmet is met het coronavirus.

Volgens verschillende raadsleden verstoorde een man de vergadering. Hij werd daarop aangesproken, maar de man bleef onrustig. Niet lang daarna werd de politie gebeld. ”Omdat wij ons toch wel zorgen maakten om de burgemeester, vanwege de dingen die deze meneer zei. Meerdere keren bedreigde de man de burgemeester met de dood. De politie kwam langs en heeft deze man meegenomen. Er was duidelijk aanleiding om de burgemeester zelf ook in te lichten”, vertelde raadslid Gert Hunink van de ChristenUnie gisteren al.

Volgens de woordvoerder van de burgemeester is er inmiddels ook iemand aangehouden, maar de politie kan dat nog niet bevestigen. Zo lang het strafrechtelijk onderzoek loopt, doet de gemeente Amersfoort geen mededelingen over de zaak.

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: