Drop je knife en doe wat met je life: anoniem messen en nepwapens inleveren bij vijf Utrechtse bureaus RTV Utrecht

UTRECHT – Vanaf vandaag begint een inzamelweek voor messen en nepwapens, waarbij vooral jongeren worden aangemoedigd wapens af te staan. Dat kunnen ze anoniem en zonder een straf te riskeren doen tot en met zondag 17 oktober. In de provincie Utrecht kunnen op vier plekken spullen ingeleverd worden: op het politiebureau in Maarssen en op vier bureaus in de stad Utrecht.

De week is onderdeel van een campagne die maandag van start gaat: “Drop je knife en doe wat met je life”. Hierin benadrukken demissionair ministers Ferd Grapperhaus en Sander Dekker dat het niet alleen strafbaar is om een wapen te dragen, maar dat het ook gevaarlijk kan zijn. Zo lopen ruzies sneller uit op bijvoorbeeld een steekpartij.

Steekincident

Volgens het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) in Utrecht is de samenleving de laatste jaren regelmatig opgeschrikt door een toename van steekincidenten met jongeren. “Vaak realiseren jongeren zich onvoldoende welke risico’s zij voor zichzelf en voor hun omgeving opleveren door het dragen en gebruiken van een wapen.”

In heel Nederland doen in totaal 200 gemeenten mee aan de actie.

[Tweet:https://twitter.com/Politie/status/1446023099615481859]

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: