SCHC-coach Van Hesteren moedeloos: ‘Maken steeds dezelfde fouten’ RTV Utrecht

UTRECHT/BILTHOVEN – SCHC-coach Gilles van Hesteren had tegen Kampong geen wonderen verwacht maar de oefenmeester baalde alsnog flink. Dat was niet vanwege de nederlaag, maar op de manier hoe deze tot stand kwam. [Quote:Gilles van Hesteren, coach SCHC|We laten alles los en worden eilandjes]

“We zijn niet zo blij. Wat ik vervelend is dat we niet leren van onze fouten”, analyseert Van Hesteren. “Fouten maken mag maar niet steeds dezelfde fouten.”

Lees ook: Kampong maakt gehakt van dapper SCHC in vermakelijke regioderby

“Af en toe word je er ook wel moedeloos van. Maar dat is ook wel weer het mooie van het vak. Soms heb je heel veel controle en soms helemaal niet”, aldus de oefenmeester die rustig blijft. “We moeten met elkaar blijven samenwerken en vertrouwen hebben in elkaar. Stem verheffen en met de vuist op tafel heeft denk ik geen zin. Het zijn grote jongens.”

Flinke nederlaag

Tegen Kampong kwam SCHC nog wel op 0-1 voorsprong. “Veel te snel daarna wordt het 3-1 voor Kampong. Veel te snel. Dat was ook zo tegen Pinoke en Oranje Rood. Dat is gewoon niet goed”, zegt Van Hesteren.

In het vierde kwart gaf SCHC het helemaal weg en werd de marge door Kampong flink uitgebreid. “We laten alles los en worden eilandjes. Nu moeten onze rug rechten en door.”SCHC staat voorlaatste. Volgende week is hekkensluiter Hurley de tegenstander.

[Audio:3185321|SCHC-coach Gilles van Hesteren in gesprek met verslaggever Floris Mulder]

LEES OOKSCHC likt wonden na pak slaag: ‘Werk aan de winkel’SCHC krijgt pak slaag van RotterdamSCHC speelt knap gelijk tegen HGC: ‘Mouwen opgestroopt’Mannen SCHC beginnen met gelijkspel én vertrouwen: ‘Heel trots dat we durfden te hockeyen’ SCHC-coach Lucas Judge houdt van druk: ‘Ik zou me eerlijk gezegd pas druk maken als er geen druk was.’

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: