Oppermachtig Schaerweijde schrikt niet van kleine zege: ‘Wordt ons seizoen’ RTV Utrecht

ZEIST – Schaerweijde doet er alles aan om dit seizoen hoge ogen te gooien in de promotieklasse. Tegen Qui Vive was het zondag heer en meester maar de score werd niet flink uitgedrukt. Dat baart de Zeistenaren geen zorgen. De ploeg barst van het vertrouwen en ambitie, zegt coach Tim Oudenaller. [Quote:Tim Oudenaller, coach Schaerweijde|We waren oppermachtig]

Bij Qui Vive wist Schaerweijde met 1-2 te winnen. “Dit voelt goed”, zei Oudenaller. “Ik vond ons aan de bal maar ook verdedigend goed. We hielpen elkaar ook waar nodig. We waren oppermachtig.”

Dat het klassenverschil niet op het scorebord is uitgedrukt vindt Oudenaller niet gek. “Qui Vive is een taaie ploeg. Daar kom je niet zo snel doorheen. Hun keeper pakt ook een paar hele mooie ballen. Ik had niet verwacht dat we hier met zes of zeven doelpunten overheen zouden gaan”, aldus de coach.

[Audio:3185307|Coach Tim Oudenaller in gesprek met verslaggever Menno Schilder]

Qui Vive maakte vijf minuten de 1-2. Hierdoor werd het toch nog spannend. “We moeten hard blijven werken en voor elkaar blijven werken”, aldus doelpuntenmaker Jelle Westendorp. “We maken het onszelf toch weer lastig terwijl dat helemaal niet nodig is met een 2-0 voorsprong. We hebben gecontroleerd, maar ze komen altijd een keer de cirkel in. Je moet je koppie erbij houden.”

[Quote:Jelle Westendorp, hockeyer Schaerweijde|Werken er hard voor dat dit ons seizoen wordt]

Ambitieus Schaerweijde

“De afgelopen weken hebben we het wat lastiger. Misschien verliep de voorbereiding te gemakkelijk. Nu zitten we in een iets mindere periode maar daar komen we wel weer uit want we hebben vertrouwen in onszelf. Wij moeten bovenin meedoen. We werken er hard voor dat dit ons seizoen wordt”, besluit Westendorp.

Oudenaller sluit zich bij zijn speler aan. “Er is absoluut ambitie. Er komen ook nog veel talenten aan. Wij willen graag kijken wat er mogelijk is dit jaar”, zegt de oefenmeester doelend op mogelijke promotie naar de hoofdklasse. Schaerweijde staat na vijf duels tweede in de promotieklasse. Hdm is met twee punten meer dan de Zeistenaren de koploper.

[Audio:3185308|Jelle Westendorp in gesprek met verslaggever Menno Schilder]

LEES OOKZeister hockeytalent speelt hoofdklasse in Wassenaar: ‘Ik had het beste gevoel bij HGC’Ronald Brouwer beëindigt hockeyloopbaanSchaerweijde verliest toptalentTim Oudenaller nieuwe coach hockeymannen SchaerweijdeNuchtere Voerman na ruime winst Schaerweijde: ‘We gaan niet polonaise lopen’

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: