Goud voor Schalkwijker Van Schip op EK baanwielrennen RTV Utrecht

SCHALKWIJK – Jan Willem van Schip heeft op de laatste dag van het EK baanwielrennen in Zwitserland goud veroverd op de koppelkoers. Dat deed de Schalkwijker samen met Youri Havik.

Van Schip ging er halverwege de wedstrijd vandoor en nam een ronde voorsprong, goed voor 20 punten. Even later herhaalde de wielrenner uit Schalkwijk dat kunststukje. In het restant van de race verdedigden Van Schip en Havik die voorsprong.

Het was het eerste Nederlandse goud op de koppelkoers sinds 2007. Destijds maakte Amersfoorter Peter Schep deel uit van het winnende team.

LEES OOKSuccescoach Haak gaat door tot en met Spelen van 2024NK baanwielrennen gaat niet doorVan Schip net naast podium op WK-koppelkoersJan-Willem van Schip verdedigt wereldtitel op puntenkoers nietSchalkwijker Van Schip wint Driedaagse van Kopenhagen

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: