Derde divisie: Hercules pakt punt dankzij late treffer Fonville, Hoogland verliest van directe concurrent RTV Utrecht

UTRECHT – Hercules heeft de topper in de derde divisie B bij Gemert met 2-2 gelijkgespeeld. De Utrechters kregen in de negentigste minuut de 2-1 tegen, maar clubtopscorer Tyrone Fonville, die terugkeerde van een blessure, redde in de slotseconden een punt. Hoogland heeft de eerste zege van vorige week geen goed vervolg gegeven. Directe concurrent HSC’21 was in eigen huis met 4-1 te sterk.

Hercules, voor aanvang van het duel de nummer drie op de ranglijst, kwam in de achttiende minuut op 0-1 dankzij een prachtige treffer van Oussama Lahri. Hij schoot van afstand raak tegen Gemert, dat ongeslagen is en voorafgaand aan de wedstrijd zevende stond.

De ploeg uit Utrecht in groene shirts had het meeste balbezit en de meeste kansen, maar kreeg na een klein uur spelen de gelijkmaker tegen. Ralf Kemper scoorde na een counter. Gemert oogde vervolgens gevaarlijker en kwam in de 90ste minuut op 2-1. Invaller Chafik Mezziani strafte een foute pass af.

Gemert leek de drie punten in eigen huis te houden, maar Fonville gooide roet in het eten. De aanvaller kopte de 2-2 en tevens zijn negende doelpunt tegen de touwen, waarna direct werd afgefloten.

[Kader:18′ Oussama Lahri (0-1)
58′ Ralf kemper (1-1)
90′ Chafik Mezziani (2-1)
90′ Tyrone Fonville (2-2)][Audio:3185306|Verslaggever Arnold Schenk vat Gemert – Hercules samen]

Drie kopgoals bij Hoogland

Een ongewijzigd Hoogland, dat vorige week de eerste zege boekte, was minder sterk dan HSC’21 in de eerste helft, maar kreeg net als de thuisploeg goede kansen. Vlak voor rust kwam HSC’21 op 1-0 dankzij een kiezelharde kopbal van Wessel Witbreuk.

Kort na rust viel de 0-2. Jules Stokkers scoorde ook met het hoofd. Hiermee was het nog niet gedaan met de kopdoelpunten. Ruud Vos kopte in eigen doel: 3-0. Vorige week scoorde hij ook al een eigen doelpunt.

Invaller Donny van de Pol bracht de spanning een beetje terug met een intikker. Lang stond de 3-1 niet op het scorebord. Stef Ottink strafte geknoei van Hoogland af. Frank Voorwald moest de bal wegwerken, maar deed dat niet, waarna de invaller de eindstand op 4-1 bepaalde.

[Kader:44′ Wessel Witbreuk (1-0)
47′ Jules Stokkers (2-0)
58′ Ruud Vos (3-0 e.d.)
75′ Donny van de Pol (3-1)
82′ Stef Ottink (4-1)]

LEES OOKInvaller Van der Weijden loodst Sportlust’46 naar winst, DOVO laatste na nederlaagGemixte gevoelens bij Romp: ‘Lachwekkend en trots’Spakenburg en IJsselmeervogels stellen winst in eerste helft veilig, zegeloos GVVV opnieuw onderuitBas Buimer keert terug bij EemdijkHoutenaar Loukili en Cothenaar Balk hangen voetbalschoenen aan de wilgen

Read More

RTV Utrecht

%d bloggers liken dit: