Het Muzieklokaal is 5!!!!!

Lieve lieve allemaal,

het is een historische dag! Vandaag precies 5 jaar geleden, op 8 januari 2016 was de officiële opening van Het Muzieklokaal. Wat hadden we hier, op ons eerste jubileum, graag gestaan met alle ruim 200 investeerders, die deze droom mogelijk hebben gemaakt.

Wat hadden we onze (oud) medewerkers graag weer in de armen gesloten. Wat hadden we onze vrienden en familie graag bedankt voor al hun support. En wat hadden we graag met al onze leveranciers en partners geproost op een fijne samenwerking. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet! In plaats daarvan nemen we jullie mee op een tripje down memory lane.Dankzij een geslaagde crowdfunding haalden we 121.000 euro op. Daarmee konden we Het Muzieklokaal van de grond af aan opbouwen.

Voordat Het Muzieklokaal op ons prachtige plekje aan de Bemuurde Weerd geboren werd, zaten er yogastudio’s. We hebben de hele zaak van de grond af aan opgebouwd. Vergunningen verkregen. Weerstand uit de buurt overwonnen. Elke centimeter in deze zaak is het gevolg van een besluit. De campagne leverde ongelofelijk veel media-aandacht op. Het eerste café van Nederland waar alles draait om klassieke muziek. Van radio 4 tot een groot artikel in Trouw, van opnames door omroep Max tot een vermelding op de site van de NOS vlak voor de opening. De website ontplofte. In allerijl trommelden we vrienden op voor achter de bar. Wat een drukte. We trokken een paar nachten door om alles op tijd klaar te hebben.

Jos Stelling opende de zaak officieel, want als iemand cultureel ondernemer is, is hij het wel.Nu zijn we 5 jaar, een aantal rimpels en grijze haren verder. Wat hebben we een hoop meegemaakt en hard gewerkt. Wat hebben we tranen gelaten en plezier gemaakt. Wat hebben we veel geleerd. Wat hebben we een fijne mensen ontmoet. Ondanks de situatie waarin we nu zitten, hadden we dit avontuur nooit willen missen.

Wij gaan vol vertrouwen de toekomst tegemoet. Corona gaan we overleven, dankzij alle trouwe gasten die maaltijden komen halen. En daarna komen wij weer fris en fruitig tevoorschijn. Vol plannen om nog meer muziek te laten klinken en iedereen in Utrecht weer een tweede, warme, muzikale huiskamer te bieden.

PROOST!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *